Een cementgebonden gietvloer combineert warmte en zachtheid als comfort met het uiterlijk van beton. Hierdoor is het een vloer die in vele interieurs in te passen is, waarbij het design en de kleur op basis van maatwerk samen te stellen zijn. Het verschil met een standaard gietvloer is dat het een cementgebonden uitvoering betreft. Speciaal cement combineert met kunsthars als toplaag van polyurethaan om een slijtvaste afwerking te creëren. Een groot voordeel van cementgebonden gietvloeren is dat deze over elk soort ondergrond zijn aan te brengen.




Ondergrond voor cementgebonden gietvloer
Het speciale cement dat het hoofdbestanddeel vormt van cementgebonden gietvloeren is aan te brengen op iedere ondergrond. Heeft u bijvoorbeeld een oude tegelvloer liggen? Deze hoeft u er niet uit te slopen, want de cementgebonden gietvloer kan er gewoon overheen. Het is in dit geval alleen nodig om voorbereidingen te treffen voor een goede hechting. Dit is mogelijk door de tegels ruw te maken en een primer aan te brengen. Hierdoor ontstaat er een uitstekende hechtlaag om de cementgebonden gietvloer op aan te brengen.
Grijstinten en zandkleuren
Bij het samenstellen van een cementgebonden gietvloer is er kleurenpallet beschikbaar met vooral veel grijstinten en zandkleuren. Dit zijn de populairste basiskleuren om een cementgebonden gietvloer mee uit te voeren. Grijstinten komen namelijk het meest overeen met het karakteristieke voorkomen van beton. Daarom is grijs ook een populaire kleur om een cementgebonden gietvloer in industriële interieurs mee uit te voeren. Er komt dan een basis te liggen die door het fraaie effect van beton een stoer en robuust karakter krijgt. In andere interieurstijlen, zoals in een landelijk ingerichte woonkamer is een zandkleur een ideale keuze.




Uitvoering cementgebonden gietvloer
Het kost tijd om cementgebonden gietvloeren aan te brengen, want naast het aanbrengen van het speciale cement heeft dit materiaal de tijd nodig om te drogen en uit te harden. Nadat het speciale cement is uitgehard en droog is, volgt er een afwerking met bijvoorbeeld kunsthars. Dit is een beschermende polyurethaan coating die ervoor zorgt dat er een slijtvast oppervlak ontstaat. Hierdoor wordt de levensduur van een cementgebonden gietvloer verlengd en ontstaat er bovendien een vloeistofdicht, naadloos en stofafstotend oppervlak. De toplaag moet ook een dag drogen. De gehele periode van uitvoering inclusief uitharden en drogen, neemt dan ook meerdere dagen in beslag en kost gemiddeld een werkweek.




Kosten van een cementgebonden gietvloer
U heeft de mogelijkheid om bij ons een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een cement gebonden gietvloer. Dat is de efficiëntste manier om inzicht te krijgen in de kosten. Bij een aanvraag voor een offerte zijn wij namelijk in staat om te beoordelen wat de kosten zijn, zoals de prijs per m2. Daarom vragen wij u onder meer om het oppervlak in het aantal m2 op te geven. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor specifieke wensen, zoals vloerverwarming. Dit is een factor die de totale prijs verhoogt. U ziet dat elk project anders is en daarom raden wij u aan een offerte aan te vragen voor een exacte prijsopgave.



